Przyjęcie świąteczne.

Co na święta, jakie potrawy powinny znaleźć się na stole – to dylematy pani domu. Gdy organizujemy przyjęcie świąteczne w domu to duże przedsięwzięcie, zwłaszcza, gdy rodzina pochodzi z różnych rejonów Polski. Różne rejony kraju to różne tradycje, różne ulubione potrawy.

Dla jednych kolacja wigilijna bez barszczu na prawdziwym buraczanym zakwasie, z uszkami z grzybami leśnymi – to nie przyjęcie bożonarodzeniowe. Na drugie danie oczywiście karp.
Inni preferują zupę rybną, z Kujaw zupę owocową, jeszcze inni zupę grzybową.

Aby sprostać wymaganiom i preferencjom wszystkich gości albo spędzimy trzy dni w kuchni, albo skorzystamy z cateringu. Dobry catering to potrawy ze świeżych produktów, pięknie podane, udekorowane. Kolacja wigilijna to ważne przeżycie, jedyny wieczór w roku, gdy wypatrujemy pierwszej gwiazdki na niebie, oczekujemy narodzin Boga. Chcemy, aby wszystko dobrze wypadło, aby było smacznie i miło.

Catering świąteczny to wybawienie dla zabieganej, zapracowanej gospodyni. Należy pamiętać, aby odpowiednio wcześnie zamówić ulubione potrawy świąteczne. Zamawiając catering możemy zamawiać po kilka sztuk przystawek, dań głównych czy zup.

Do wyboru są:

  • zupa rybna, zupa, owocowa, grzybowa, barszcz czysty na zakwasie,
  • pierogi z grzybami, z kapusta i grzybami, pielmieni, uszka,
  • kompot z suszu,
  • kapustę z grzybami,
  • kulebiak, paszteciki z pieczarki,
  • buraczki zasmażane,
  • rybę w galarecie; karpia, łososia, dorsza, mintaja,
  • rybę po grecku.

Na deser oczywiście ciasta; makowiec, serniki, jabłeczniki.
Catering świąteczny daje nam wiele możliwości, każdy z gości będzie zadowolony, a gospodyni wypoczęta zasiądzie razem z gośćmi przy świątecznym stole i będzie cieszyć się wspólnie z rodzinnego, świątecznego biesiadowania.

Dodaj komentarz